IPI Numarası Nedir?

IPI Numarası, şarkı yazarları ve müzik yayıncıları adına kimlik numarası olarak kullanılan ve Performans Hakları Organizasyonu (PRO) tarafından atanan numaradır. IPI numarası genel olarak 9 ila 11 basamak içermektedir. Şuan da herhangi bir PRO’ya bağlıysanız, parçanızı doğru ve etkin şekilde yönetebilmemiz için SongTrust ile IPI’nizi paylaşmanız gerekecektir. IPI Numarasını bulamıyor veya bilmiyorsanız, mutlaka PRO’ya sorunuz! […]

IPI Numarası, şarkı yazarları ve müzik yayıncıları adına kimlik numarası olarak kullanılan ve Performans Hakları Organizasyonu (PRO) tarafından atanan numaradır. IPI numarası genel olarak 9 ila 11 basamak içermektedir. Şuan da herhangi bir PRO’ya bağlıysanız, parçanızı doğru ve etkin şekilde yönetebilmemiz için SongTrust ile IPI’nizi paylaşmanız gerekecektir.

IPI Numarasını bulamıyor veya bilmiyorsanız, mutlaka PRO’ya sorunuz!

Hatırlamanız gereken birkaç nokta daha var: IPI numarası bazen sektörel bazda CAE numarası olarak da bilinmektedir. Bu terim, Fransızcada geçen Besteci, yayıncı ve yazar için kullanılan ‘Compositeur, Auteur ve Editeur’ karşılığıdır. Nadir olmakla birlikte uluslararası çalışan PRO’lar hem CAE numarasını hem de IPI numarasını birlikte olarak atamaktadır.