Müzik ile Pasif Gelir Nasıl Elde Edilir?

Müzik ile Pasif Gelir Nasıl Elde Edilir? Müzik ile pasif gelir elde ederek, ekstra nakit ihtiyacınızı karşılayabilir, uzun vadede öğrenebileceğiniz teknikleri geliştirebilirsiniz. Müzik dinlemek günümüzün önemli ihtiyaçlarından biri olup, müzik yaparak da gelir elde eden birçok insan bulunmaktadır. Müzik bilgisi ile çeşitli koşullarda para kazanmak mümkündür ve çoğu insan bunun nasıl yapıldığını bilmemektedir. Belirli teknikler […]

Müzik ile Pasif Gelir Nasıl Elde Edilir?

Müzik ile pasif gelir elde ederek, ekstra nakit ihtiyacınızı karşılayabilir, uzun vadede öğrenebileceğiniz teknikleri geliştirebilirsiniz.

Müzik dinlemek günümüzün önemli ihtiyaçlarından biri olup, müzik yaparak da gelir elde eden birçok insan bulunmaktadır. Müzik bilgisi ile çeşitli koşullarda para kazanmak mümkündür ve çoğu insan bunun nasıl yapıldığını bilmemektedir. Belirli teknikler ile oturduğunuz yerden para kazanabilir, uzun vadede düzenli pasif gelir elde edebilirsiniz.

Müzik bilgisi veya yeteneği ile bir parça yayınlamak istediğinizde bir Youtube kanalı açabilir veya telif haklarından gelir elde etmek için müzik dağıtım şirketleri anlaşabilirsiniz. Müzik dağıtım şirketleri temelde eserinizi alıp, Spotify gibi müzik akış servislerine dağıtır ve dinleme / indirme başına gelir etme modelidir.

Dijital müzik yayınlama, Youtube Sanatçı kanalı açmak, müzik kursu gibi birbirinden farklı müzik ile pasif gelir kaynakları vardır. Hazırladığım liste ile bunların nasıl yapıldığını öğrenebilir, uygulamalı olarak sizde para kazanabilirsiniz.

Pasif Gelir Nedir?

Pasif Gelir Nedir

Pasif gelir, ‘uyurken para kazanmak’ veya ‘oturduğun yerden para kazanmak’ söylentisinin geçerli anlamıdır. Temelde pasif gelir az çaba harcayarak, sürekli gelir elde etme demektir. Genelde bu, küçük veya girişim gerektiren herhangi bir deneyimden sonra kaynağın, sürekli devam etme olgusunun sonucudur.

Pasif gelir, müzik ile bütünleştiğinde ise ilk başta çaba harcanan ürünün, sonraki kısımlarda oturduğun yerden para kazanma deyimine karşılık gelecek şekilde kullanılır. Böylece zamanınızı başka işler için ayırabilir veya keyfinize bakabilirsiniz.

Pasif bir gelir oluşturmanız için aktif gelir veya var olan yeteneğinizi kullanmanız gerekecektir. Aksi halde pasif gelir kısa vadeli olur ve sürekliliği sağlanamaz. Buna en iyi örnek; bir şirkette tam zamanlı çalışmanız ve aylık gelir almanız aktif gelirdir. Ancak, sürekli ve aynı şekilde satılabilecek ürün sağlamak pasif gelirdir.

Yeteneğiniz müzik ise konsere çıkmak, organizasyonlarda şarkı söylemek gibi her aktiviten kazanılan para aktif gelirdir. Buna karşılık olarak Spotify gibi dijital platformlarda müzik yayınlamak ve telif hakkı geliri elde etmek pasif gelirdir. Pasif gelir kaynağı oluşturduğunuzda kendine ayıracak bolca vakte sahip olursunuz.

Pasif Gelir Avantajları Nelerdir?

Pasif Gelir Avantajları Nelerdir

Pasif bir gelir oluşturduğunuzda geleceğinizi planlayabileceğiniz bazı avantajlar bulunmaktadır. Bu avantajların ne olduğunu öğrenerek, uzun vadeli planlarınızı şekillendirebilirsiniz. Böylelikle müzik ile pasif gelir elde etmeden önce kararlarınıza ek faydaların sonuçlarını öğrenirsiniz.

  • Sürekli çalışmazsınız: Aktif bir geliriniz veya tam zamanlı işiniz var ise emekli olana kadar çalışmanıza veya birikim yapmanıza gerek kalmaz. Çünkü pasif bir gelir kaynağı elde ettiğinizde birikiminiz her zaman değerlenecektir. Çok çalışmanıza gerek kalmadan zamanınızı daha iyi şekilde sürdürebilirsiniz.
  • Sağlık problemleri: Sağlık, kaza, arıza veya benzeri durumlarda karşılaştığınızda genelde maddi kayba uğramak kaçınılmazdır. Maddi kayıplarının nedeni sağlık olduğunda kenarda birikmiş paranız yok ise kredi veya çevrenizden borçlanmak zorunda kalırsınız. Pasif gelir ise bu durumlarda ek kaynak olur, kredi veya ekstra harcama yapmadan zor durumlarda kullanabilirsiniz.
  • Zaman bırakır: Zaman günümüzde en önemli nimetlerden birisidir. Zaman iyi kullanıldığında ve yapmak istediklerimize vakit ayırdığımızda hayatımız verimli geçecektir. Bu neden pasif bir gelir akışına sahipseniz, zamanınızı değer verdiğiniz insanlar ile geçirebilir veya tatil yapabilirsiniz.
  • Finansal özgürlük yaratır: Her bir insan finansal yatırımlarını arttırmak veya güçlendirmek ister. Genelde ev, araba veya herhangi bir ek yatırım aracı kullanılmak istendiğinde temel paraya ihtiyaç duyulur. Pasif gelir kaynakları ile temel nakit ihtiyacınızı karşılamanız yanında birçok yatırıma da yer verirsiniz.
  • Konumda bağımsız yaşarsınız: Konum genelde aktif bir gelir ihtiyacına orantılı olarak o bölgede yaşamaktır. Aktif gelirinizin kesildiğinde ise size tam zamanlı iş veren herhangi bir yere gitmek için finansal durumunuzu sorgulamak zorunda kalırsınız. Pasif gelir ile konumda bağımsız yaşayarak, aktif bir gelire ihtiyaç duymadan hayatınızı sürdürebilirsiniz.
  • Eğlenmek için vaktiniz olur: Tam zamanlı çalıştığınız yerde veya kendi işiniz olduğunda tatil yapmak stres atmanın temel ihtiyacıdır. Tatil ihtiyacı doğduğunda genelde birçok insan birikimlerini veya kredi ile borç almayı tercih eder. Ancak pasif gelir elde ettiğinizde tatil için ekstra gelen parayı kullanabilir, böylece finansal bağımsızlığınızı elde edebilirsiniz.

Gelir Kaynakları Nelerdir?

Gelir Kaynakları Nelerdir

Gelir kaynakları, aylık, günlük veya toplu olarak elde edilen nakit ihtiyacı karşılayan araçlardır. Gelir temelde bir nakit sağlayıcıdan elde edilen paradır. Nakit sağlayıcıları veya gelir kaynakları ne kadar fazla olursa, temel insani yaşamın parçası olur.

Gelir kaynakları aktif ve pasif gelir olarak ikiye ayrılmaktadır. Aktif gelir, aylık veya zamanınız karşılığında anlık olarak hesaplanan gelir modelidir. Pasif gelir ise minimum harcanan zamandan sonra sürekli devamı gelen gelir modelidir.

Gelir kaynakları olarak aktif kaynaklar:

  • İnşaat yapmak
  • Müzik şirketinde tam zamanlı çalışmak
  • Fabrikada çalışmak
  • Memur olmak
  • Gazete ve dergide yazarlık yapmak
  • Konser ve organizasyonlarda şarkıcılık yapmak
  • Freelance grafik tasarımcı

Gelir kaynakları olarak pasif kaynaklar ise aşağıdaki gibidir:

  • Emlak, dükkan, arsa kira gelirleri
  • Emeklilik parası
  • Kripto getirileri
  • Faiz gelirleri
  • Müzik telif hakkı gelirleri
  • Dijital kurs satmak
  • Kitap yazmak

Ek Gelir Ne Demek?Ek Gelir Ne Demek

Ek gelir, günümüzde en çok bilinen ve aktif gelire ekstra sağlayan gelir modelidir. Aktif bir gelir elde ettiğiniz tam zamanlı işte mesai yapmak ek gelir örneğidir. Tam zamanlı işinizden bağımsız olarak freelance iş yapmak ve müzik satmak, ek gelir türlerinden birisidir.

Ek gelire ihtiyacınız olduğunda bunu en iyi müzik ile sağlarsınız. Çünkü bir şekilde oluşturduğunuz müzik tek seferde yayınlayarak sürekli olarak telif hakkı elde edersiniz. Telif hakkı ise yayınlanan müzik platformlarda size ödenen nakit akışını sağlar. Kısaca tam zamanlı işinize devam etseniz de etmesiniz de size gelen bir pasif gelir kaynağı oluşturmuş olursunuz.

Ek gelir, paranız yeterli olmadığında veya ekstra kazanç elde etmek isteyenlerin tercihidir. Ek gelir elde etmek bazı durumlarda tam zamanlı işinize dönüşebilir. Bunu yapmak için tam zamanlı işinizde olduğu gibi vakit ayırmalı ve planınızı ona göre yapmalısınız.

Hayatınızı planlarken kendinizi sorguluyorsanız, ek gelire ihtiyacınız olduğu anlamına gelebilir. Kazançlarınızı müzik sayesinde pasif gelire dönüştürebilir, uzun vadede yaşam standartlarınızı arttırabilirsiniz. Müzikten para kazanmak ve ek gelir elde etmeyi düşündüğünüzde bir müzik dağıtım şirketi ile anlaşmanız gerekir.

Müzik dağıtım şirketleri ek gelir, pasif gelir veya aktif gelir oluşturmanız sağlayarak telif hakkı kazanmanıza yarar. Bunun için Türkiye’de bulunan Müzik Dağıtım şirketi ile anlaşabilir, kazançlarınızı doğrudan çekebilirsiniz.

Müzik Dağıtım ile oluşturduğunuz parçalarınızı, 100’den fazla dijital müzik akış servislerinde dağıtabilirsiniz. Spotify, Apple Music, Amazon Music, Deezer gibi piyasada bilinen yüzlerce firma ile çalışır ve güvenle ödemelerinizi alabilirsiniz. Elde ettiğiniz telif hakkı gelirlerinin %100’ü sizde kalarak, pasif gelir kaynağı oluşturabilirsiniz.

Dolar Üzerinden Nasıl Para Kazanılır?

Dolar Üzerinden Nasıl Para Kazanılır

Günümüzde birçok insan dolar üzerinden nasıl para kazanılacağını merak etmektedir. Dolar kazanmak için yurtdışına gitmenize gerek yok. Bilgisayarınız veya internete bağlanan herhangi bir cihazınız ile ek kazanç elde etmenizin yanında kendinize pasif gelir oluşturabilirsiniz.

Dolar üzerinden para kazanmak isteyenlerin çoğu fiziksel olarak yurtdışına çıkmayı veya yurtdışındaki firmalara ile çalışmayı tercih eder. Fakat bunların birçoğu ödeme yönteminin Paypal, Skrill gibi Türkiye’de geçerli olmaması insanları endişelenmektedir. Dolar üzerinden para kazanmak için dijital müzik yayınlayabilir, telif haklarından gelir elde edebilirsiniz.

Müzik yayınlamak için yurtdışındaki firma ile anlaşmanıza gerek yok. Çünkü hemen yanınızda bulunan Müzik Dağıtım şirketi bunu yapabilirsiniz. Müzik Dağım, temelde sanatçı, müzisyen, müzik üreticisi, Label veya herhangi bir kişinin gönderdiği müzikleri 100’den fazla dijital platforma yayınlar. Böylece tek seferde yüzlerce platformda olan eserinizin telif hakkını tek bir yerde toplayabilirsiniz.

Müziğinizden gelen ödemelerin her biri dolar üzerinden hesaplanır ve minimum çekme limiti 200 TL’dir. Dolar kurunun yüksek olduğu bu zamanlarda, bu miktar oldukça düşük rakamdır. Müziğinizden gerçek pasif gelir elde etmek isteyenler için özel olarak hazırlanmıştır.

Oturduğun Yerden Nasıl Para Kazanılır?

Oturduğun Yerden Nasıl Para Kazanılır

Oturduğun yerden para kazanma terimini birçok insan söyler ve pasif gelire bağdaştırır. Pasif gelir, uzun vadede oturduğunuz yerden para kazanmaya eş değer olsa da hiçbir şey yapmadan para kazanmak demek değildir. Aksine ilk başlarda aktif gelir sonucunda veya yetenekler ile edilen kazanımın sürekliliğini sağlamaktır.

Kısaca bu minimum çaba gerektiren herhangi bir işin, devam eden işe veya paraya dönüşmesidir. Buna en iyi örnek olarak bir firmada grafik tasarımcı olarak çalıştığınızı düşünün. Grafik tasarımcılar, bir şirkette tam zamanlı veya kendi işi ile para kazanan kişilerdir.

Grafik tasarımcının işinde devam etmesi ve zamanı karşılığında alınan nakit aktif gelir kaynağıdır. Fakat bir mağazada oluşturduğu deseni dijital ürün olarak eklediğinde bir daha gelip kontrol etmeyeceği için pasif gelire dönüşmektedir. Bunun en büyük nedeni dijital formatta olan bir ürün satın aldığında sadece indirilmesidir (çoğu zaman fatura gerektirmez).

Tıpkı bu şekilde olan diğer pasif gelir kaynağı ise müzikten para kazanmaktadır. Müzik bilginiz ile konserlere çıkmak veya çalışmak tam zamanlı işinizin kaynağı olurken dijital müzik satmak pasif bir gelirdir. Bu nedenle hayatınıza katkısı olacak müzik ile pasif gelir kaynaklarının ne olduğu bilmek isteyebilirsiniz.

Müzik ile Pasif Gelir Örnekleri

Müzik ile Pasif Gelir Örnekleri

Yeteneklerinizi keşfedeceğiniz ve uzman olduğunuz meslekten gelirlerinizi arttıracağınız alan vardır. Bu alan müzik ile pasif gelir elde etmektir. Müzik bilginizi ve yanına eklenen ekstra bilgiler ile kariyerinize uygun gelir kaynakları üretebilir, ekstra kazanç sağlayabilirsiniz. Bunların ne olduğunu bilmek için mutlaka aşağıya bakın ve size en uygun işinizi bugün seçin.

1. Müzik Uygulaması Geliştirmek

Uygulama geliştirmek, yazılım ve program bilgisi olanların tercih ettiklerin arasındadır. Uygulama geliştirerek bir sorunun kaynağını çözebilir veya bir hizmeti daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. Yazılım bilginiz var ise müzik uygulaması geliştirerek, Google Play Store, App Store üzerinden yükleyebilir pasif gelir için reklamlardan veya ücretli olarak satabilirsiniz.

Pasif bir gelir oluşturmak için uygulamanızı sürekli güncelleme gerek kalmayan şekilde seçiniz. Aksi halde pasif gelir tam zamanlı işe dönüşebilir ve devamlı emek harcayabilirsiniz. Müzik uygulaması geliştirmek için aşağıdaki konularda çalışabilirsiniz:

  • Müzik listesi oluşturan uygulama
  • Müzik dinleme uygulaması
  • Ses ve hoparlör şiddeti arttırıcı
  • Müzik çalma uygulaması
  • Ses değiştiren uygulamalar
  • Komik sesler içeren uygulama
  • Müzisyenlerin hayatını anlatan uygulama
  • Fl Studio öğretici uygulama

Bunların haricinde aktif gelire dönüşen uygulama konuları aşağıdaki gibidir:

  • Spotify benzeri marka uygulamaları
  • Müzik dinleyerek para kazandıran uygulamalar
  • Youtube müzik çalma uygulaması (Youtube video verilerini çekerek)

2. Dijital Müzik Yayınlayarak Pasif Gelir Elde Etmek

Müzisyen, Sanatçı, müzik üreticisi veya müzik ile ilgilenen herhangi bir kişi eserlerini yayınlamak ister. Bunu da çoğunlukla Youtube veya diğer sosyal medya uygulamaların yayınlar ancak genelde para kazanamaz. Ancak müziklerinizde pasif gelir elde etmenin yolu vardır o da bir müzik dağıtım şirketi ile anlaşarak, yayınlamaktır.

Müzik dağıtımı yapan bir firma ile anlaştığınızda Spotify, Apple Music veya sosyal medya kanallarında  yayınlanan müziklerden telif hakkı kazancı elde edersiniz. Yani sadece gelirlerinizi 4000 saat izlenme barajını aşmadan yapabileceğiniz gelir modeli vardır. Bu da müziklerini dijital platformlarda yayınlayarak para kazanmaktır.

Müziğinizi yayınlamak istediğinizde Türkiye’de aktif olarak bulunan Müzik Dağıtım şirketini tercih edin. Oluşturduğunuz eserlerinizi, 100’den fazla müzik akış servislerine iletir ve telif hakkı kazanmanın özgürlüğünü elde edersiniz. Telif haklarınızdan gelen kazancın %100’ü sizde kalır ve elde ettiğiniz kazanç 200 TL’yi aştığında paranızı çekebilirsiniz.

100’den fazla müzik akış platformunda yayınlanan yerler aşağıdaki gibidir:

3. Spotify Üzerinden Pasif Gelir Elde Etmek

Spotify üzerinden para kazanmak, herkesin merak ettiği ve nasıl olduğu bilmek istediği gelir modellerinden birisidir. Bir müziğiniz olduğunda Spotify gibi benzeri müzik akış servislerine parçanızı dağıtabilir, pasif gelir elde edebilirsiniz. Ancak sadece platform üzerinden kazanılan rakiplerine nazaran bazı ek özellikleri bulunur.

Öncelikle Spotify hesabına sahip olmanız için bir müzik dağıtıcı şirketle anlaşmanız ve ilk müziğinizi yüklemeniz gerekir. Ardında Spotify sanatçı hesabı doğrulama işlemlerini yapmanız ve profilinize giriş yapmanız gerekmektedir. Bu adımları gerçekleştirdikten sonra dinleyicileriniz ile direkt iletişime geçmek veya kazancınızı arttırmak için bir dizi özellik sunulur, bunlar aşağıdaki gibidir:

  • Editöryal liste: Editöryal liste, anlaştığınız şirket aracılığıyla yüklenen müziklerin ‘Upcoming’ alanında görüldüğü ve doldurmanız karşılığında müziğiniz öne çıkmasıdır. Müziğiniz ile ilgili detayları en iyi anlayan ve editöryal listeye girmenizi kolaylaştıran firmalar bulunmaktadır. En az 20 gün önce yüklenen şarkınızın ‘Upcoming’ sisteminde görünmesini sağlayabilirsiniz.
  • Sanatçı seçimi: Hayran kitleniz oluştuğunda ve yüksek takipçiye eriştiğinizde şirketler, markalar veya sanatçılar için sanatçı seçimi alanı için pasif gelir kazanabilirsiniz.
  • Hayran bağlantıları: Hayran bağlantıları yardım toplamak veya bağış toplamak için size sunulan üçüncü parti ödeme araçlarının sunulduğu alandır. Buradan ileride yapacağınız bir iş için para toplayabilir veya yardım oluşturabilirsiniz.
  • Konserler ve bilet satışı: Gelecek konserlerinizi listleyerek, bilet satışlarınızı yapmanız için hayran kitlenizi yönlendirebilirsiniz.
  • Marka satışları: Tişört, marka ürünleri, satış ortaklığı gibi alanları kullanılmak için size özel olarak sunulan alanı kullanabilir, satış için insanları yönlendirebilirsiniz.

4. Müzik Kursu Vererek Pasif Gelir Kazanmak

Müzik bilginizi başkalarına anlatmak veya yol göstermek için kullanmak istiyorsanız, müzik kursu vererek pasif gelir elde edebilirsiniz. Dijital kurs vermek için kullanabileceğiniz birçok site bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi Udemy gibi platformdur ve ilgi alanınıza göre milyonlarca kurs bulunmaktadır.

Mix ve edit kısmında iyiyseniz, video veya sunum eşliğinde kursa ekleyebilir, güncelleme yapmadan para kazanabilirsiniz. Müzik düşünüldüğünde kurs olarak satmak için birçok alan bulunmaktadır. Müzik kursu için alan bulmakta zorlanıyorsanız, aşağıdaki gibi konularda eğitim vermeyi seçebilirsiniz:

  • Fl Studio eğitimi kursu
  • Master, Edit, Mix çalışmaları
  • Müzik öğretmenliği kursu
  • Müzik yapma kursu
  • Müzik satma kursu
  • Söz yazarlığı kursu

5. Mix Master Yapay Zekası Geliştirmek

Yapay zekalara ilgi duyuyorsanız ve program yazabilme beceriniz varsa bunu sürekli devam ettireceğiniz pasif gelire dönüştürebilirsiniz. Birçok platformun müziğin çıkışını kaliteli hale getiren master uygulamaları bulunmaktadır. Bunların her biri yapay zeka mantığı ile çalışır ve en uygun tarzda şekillendirmektedir.

Mix master yapay zekası geliştirerek, kendinize bir web sitesi oluşturabilir, uygulamanızı kullanmak karşılığında müşterilerden aylık veya yıllık olarak ücretler alabilirsiniz. Bunu yapabilmek için Python gibi programlama dillerine hakim olmanız ve geliştirmeye açık olmanız gerekmektedir. Bu sürekli geliştirilebilir, aktif gelire benzese de kaynak kodları size ait olduğunda, geliştirmek için yazılımcı tutarak, pasif gelir elde edebilirsiniz.

6. Youtube Sanatçı Kanalı Açmak

Youtube milyarca insanın kullandığı müzik, eğitim veya ilgi alanına göre videoların bulunduğu web sitedir. Youtube’da müziklerden para kazanan birçok sanatçı bulunmakta ve bunları genelde Youtube Content ID ile yapmaktadır. Youtube’da paylaşılan müziklerinize Content ID alarak telif haklarından direkt olarak para kazanabilirsiniz.

Youtube Contet ID almanız için sanatçı kanalı olduğunda insanların güvenebileceği yer anlamına gelmektedir. Youtube sanatçı tiki alarak da resmi müzik kanalınızı oluşturabilirsiniz. Youtube Content ID almanız için bu servisleri yapan bir müzik dağıtım şirketi ile anlaşmanız gerekecektir.

Müzik Dağıtım ile Youtube sanatçı kanalı başvuru hakkında her şeyi öğrenebilir, Youtube gelir paylaşımından faydalanabilirsiniz.

7. Podcast Yaparak Pasif Gelir Elde Etmek

Pasif gelirin bir yolu da podcast yaparak para kazanmaktır. Podcast, sesinizi kaydederek, Spotify gibi platformlarda dinleyicilerinize kitap okumak, politikadan bahsetmek, yorum, eleştiri veya herhangi bir konu hakkında bahsetmektir. Podcast’ten para kazanmak istediğinizde bir müzik şirketi ile anlaşmanız gerekmektedir.

Podcast ile en iyi hizmeti almak için Müzik Dağıtım ile anlaşabilirsiniz. Müzik Dağıtım 100’den fazla dijital müzik akış servislerine eserinizi dağıtarak para kazanmanıza yardımcı olur. Ödeme limitine ulaştığınızda ise paranızı çekebilir ve geleceğinizi şekillendirebilirsiniz.

Podcast yaparak pasif gelir elde etmek için genelde aşağıdaki özelliklerin olması avantajdır:

  • İkna edici konuşma yapısına sahip olmak
  • Güçlü ve diksiyona önem göstermek
  • Kaliteli mikrofon kullanımı ve studio becerisi
  • Temiz ses sağlamak veya sesi temizleme işlemleri
  • Araştırma yönü gelişmiş yapıda olmak
  • Dinleyiciler ile empati kurabilmeyi başarmak

8. Müzik İle İlgili E-Kitap Yazmak

E-kitap satmak istediğiniz bunu müzik ile yapabilir, pasif gelir kazanabilirsiniz. Dijital kitap satabileceğiniz Amazon gibi birçok platform bulunur ve ilk satışınızdan sonra gelirlerinizi olumlu ölçüde değiştirebilir. E-kitapların çoğu aşk, macera ve aksiyon olsa da yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz kemik kitle oluşturabilirsiniz.

Müzik dünyada asırlardır eğlence aracı olarak kullanılır ve kendini bu yönde de geliştirmek isteyen çoktur. Sadece bunu kullanarak bile müzik hakkında hikayeler yazabilir veya herhangi bir konu hakkında eğitim verebilirsiniz. Dijital kurslarda olduğu gibi eğitici içeriklerin olduğu kitap bile yazabilirsiniz.

Müzik ile e-kitap oluşturmak için konu aklınıza gelmiyorsa, aşağıdakileri deneyebilirsiniz:

  • Fl Studio vb. programların eğitimi
  • Ev studio kurma rehberi
  • Ünlü müzisyenlerin hayatlarını konu alan hikayeler
  • Müzikten para kazanma ile ilgili eğitici bilgiler
  • Nota bilgisi
  • Müzik tarihi ile ilgili hikayeler
  • Müzik meslekleri ile ilgili bilgiler

9. Ses Kaydınızı Satarak Pasif Gelir Elde Etmek

Hip-hop, Rap, Pop veya benzeri müzikler oluşturduktan sonra üzerine söylenen seslendirmeler vocal olarak nitelendirilir. Vocal müzik, sözlerin sese döküldüğü alandır. Bu alan için sesinizi satabilir, müzisyenlerin kullanmasını sağlayabilirsiniz.

Ses kaydı satmanız için internette birçok site bulunmaktadır. Bunlardan birini seçtiğinizde kayıt edip yüklenen seslerin indirilmesiyle pasif gelir elde edebilir, kazançlarınızı arttırabilirsiniz. Bu yöntem aktif geliri direkt olarak pasif bir gelire dönüştürmektir. Ses kayıt etmeyi bıraksanız bile platformda ses kaydınız durduğu ve insanlar satın aldıkları müddetçe para kazanmaya devam edersiniz.

10. Söz Yazarlığı Yapmak

Söz yazarlığı, bir müzik eseri oluşturulduğunda şarkının söylediği şarkı sözünü yazan kişidir ve bestekar olarak bilinir. Söz yazarlığı yapmak, aktif bir gelirin kapısını aralasa da sanatçı ile yapılan anlaşmaya göre pasif gelire dönüştürmeniz mümkün olabilmektedir. Bunu yapmak için öncelikle sosyal medya kanalları aracılığıyla sanatçı ulaşmanız veya direkt menajeri ile konuşmanızdır.

Anlaşma sağlandığında ise beğenilirseniz, sürekli söz yazabilir veya yazma başına telif ücretlerinden sürekli olarak para kazanabilirsiniz. Müzik dünyası hızlı değiştiği için sizin de bu alanda kendinizi geliştirmeniz gerekecektir. Şarkı sözlerinizi yazmak için popüler kültürü takip etmeli veya kafiyeli yazabiliyor olmalısınız.